Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Proefritten elektrisch rijden in Maastricht
vrijdag 14 september 10:00

Wethouder Gert-Jan Krabbendam van de Gemeente Maastricht zal zaterdag 22 september om 10.00 uur bij het Enexishuis in Maastricht het startsein geven van de proefritten elektrisch rijden in Maastricht. Bij dit evenement kunnen ANWB-leden via een proefrit kennis te maken met diverse elektrische auto's.

Tijdens de proefritten, die duren van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags, krijgen ANWB-leden de kans om vragen te stellen, een rondje te rijden in een elektrische auto en hun ervaringen te delen met ANWB-medewerkers en vertegenwoordigers van importeurs, leasebedrijven en andere partijen. De proefritten worden begeleid door een ANWB-vrijwilliger. Uiteraard kunnen gezinsleden of kennissen meerijden. Elke proefrit duurt zo’n 20 minuten.  Die dag is er plek voor 300 mensen. Inschrijven kan via proefritten.anwb-events.nl.

Vanwege het duurzame karakter van het evenement heeft de ANWB ervoor gekozen dit project samen op te pakken met het Enexishuis. Op de plek waar dit huis nu staat, stond zo’n honderd jaar geleden nog een belangrijk schakelstation dat een groot deel van Zuid-Limburg van stroom voorzag. Nu is het een plek voor jong en oud om gratis te bezoeken en kennis te maken met alle mogelijkheden om de eigen woning te verduurzamen.

Tijdens het proefritten event is iedereen welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee kennis te maken met de elektrische auto’s en een kijkje te nemen in het Enexishuis (President Rooseveltlaan 217-219, 6224 CP,  Maastricht).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Groene loper

ANWB

Enexishuis

Elektrische auto

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 21:08 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 24.8 °C N 4 Min: 16 Max: 21
Evenementen