Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Groene Loper Run krijgt vervolg op paasmaandag
vrijdag 14 september 15:00

De snelle hardloopwedstrijd de Groene Loper Run keert op paasmaandag 22 april 2019 terug naar Maastricht.

Naast een mooi en snel 5 km parcours dat ongeveer gelijk is aan de omloop van vorig jaar, krijgt de run dit jaar een nieuw 10 km parcours. De snelle en vlakke 10 km ronde wordt ook gebruikt voor de halve marathon, die dit jaar wordt toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen zullen worden.

De run voert de deelnemers net als vorig jaar grotendeels over de Groene Loper, het nieuwe gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht. Met een bewezen snelle 5 km en een nieuw 10 km parcours, dat ook fungeert als ronde voor de halve marathon, wil de organisatie ook atleten die aan het trainen zijn voor een marathon aanspreken.

De Maastrichtse toploper Ricardo Floris, die samen met Raoul Spronken initiatiefnemer van de run is, heeft vertrouwen in de nieuwe afstand: “Na een geweldige eerste editie met veel verbeterde persoonlijke records op de 5 en 10 km, bleven mensen vragen naar een vervolg van de Groene Loper Run. Door een halve marathon toe te voegen aan de bestaande afstanden willen we een uitdaging creëren voor de mensen die vorig jaar de 10 km hebben gedaan en nu toe zijn aan iets anders.”

De eerste editie van de Groene Loper Run vond plaats tijdens het openingsweekend van de Groene Loper in 2018. In dit weekend werd het gebied feestelijk geopend en figuurlijk terug gegeven aan de stad. Hiermee ontstond een plek waar mensen samen komen om te wonen, werken en te recreëren.

De organisatie is ook dit jaar in handen van Extra Leisure, dat ook de jaarlijkse terugkerende triatlonwedstrijd IRONMAN Maastricht – Limburg en obstakelrun SPARTAN organiseert.

Inschrijven voor de Groene Loper Run 2019 is vanaf vandaag mogelijk via www.groeneloperrun.nl .

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

hardloopevenement

De Groen Loper Run

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 20:17 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 25.8 °C N 3 Min: 16 Max: 21
Evenementen