Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht heeft er weer een nieuw park bij
maandag 17 september 13:00

Nazareth bruist! was de werktitel van de omtovering van het voormalig terrein van ijzerwarenfabriek Rijdam in de wijk Nazareth.

Op zondag 16 september mocht wethouder Gert-Jan Krabbendam samen met de jeugd het nieuwe Rijdam-park officieel openen. Na een periode van ruim 10 jaar heeft het braakliggend terrein in samenspraak met de buurtbewoners een metamorfose ondergaan en is nu een ontmoetingsplek voor jong en oud geworden.

Met een speeltuin, sporttoestellen en een hondenlosloopgebied is het een wandel- en vertierpark geworden waarbij ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan een sociale functie werd bewerkstelligd.

Op de openingsdag kon men genieten en meedoen met diverse workshops, kon de jeugd zich uitleven op een groot springkussen, was er een fototentoonstelling en kon men meedoen aan Nazareth got Talent.

De buurtbewoners besloten meteen om vanaf de opening er een jaarlijkse traditie van te maken om hier in de maand september een parkfeest voor jong en oud te organiseren.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Rijdam Park

Het weer in Limburg
donderdag 21 maart 15:22 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 15.8 °C O 2 Min: 5 Max: 14
Evenementen