Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Taxateur Arie Molendijk komt naar Bastion Hotel Maastricht
donderdag 27 september 16:00

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (hand ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc.), handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Bijna 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis, etc. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in het Bastion Hotel, Boschstraat 27 op donderdag 4 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Informatie niet bij het hotel maar via onze site www.molendijkboeken.nl

Wij staan u heel graag te woord eventueel voor verkoop of inbreng voor de veiling. Iedereen is van harte welkom. Nauwkeurigheid is onze kracht.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Arie Molendijk

Bastion Hotel Maastricht

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:41 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.8 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen