Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Samenspelen: hoe samen plezier maken bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind
donderdag 27 september 12:00

In het kader van de ‘Week van de Opvoeding’ en tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ geeft Eveline Arnold op dinsdag 2 oktober van 19.15 – 20.30 uur in het  Centre Céramique een lezing.

Van 1 t/m 7 oktober is het de Week van de Opvoeding. In het hele land geven tal van professionals lezingen, tips en informatie. Ook in Centre Céramique waar de tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ duizenden kinderen mèt hun ouders trekt, is er een interessante lezing over samenspelen met je kind, door Eveline Arnold (psychomotorisch therapeut, muziek en bewegingsdocent).

Betere schoolresulaten bij kinderen die bewegen en zingen

Uit tal van onderzoeken blijkt dat samen spelen, bewegen, muziek maken en zingen goed zijn voor de ontwikkeling van je kind: niet alleen voor de fysieke ontwikkeling en het taalgevoel. Kinderen die jong gestimuleerd worden om te bewegen en te zingen doen het ook beter op school. Bovendien verloopt de interactie tussen ouders en kinderen soepeler als ze regelmatig samen op deze manier bezig zijn. En samen spelen is gewoon leuk! Je kind wordt er vrolijk van, en jij zelf ook. Onderdeel van de lezing is een korte informatieve rondleiding door de speeltentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’.

Deelname €3,50 (€2,50 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

nijntje

Week van de Opvoeding

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 21:25 Zwaar bewolkt Maastricht 18.4 °C ZW 5 Min: 12 Max: 19
Evenementen