Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Drukbezochte Open Dag Radium Boulders
maandag 08 oktober 07:30

Boulderen in Maastricht? Ja dat kan sinds zondag 7 oktober bij Radium Boulders in het LAB-gebouw aan de Lage Frontweg.

In het LAB-gebouw van de voormalige Radiumfabriek aan de Lage Frontweg opende zondag 7 oktober de eerste zogenaamde boulderhal in Maastricht. Boulderen is een indoor sport die vergelijkbaar is met klauteren tegen een klimwand echter boulderen gebeurt tegen een lage wand, zonder touwen, met matten eronder. Terwijl klimmen mét touwen langs hoge wanden gebeurt. De hal op de bovenste verdieping van het LAB-gebouw meet maar liefst 1700 vierkante meter en telt meerdere losse boulderwanden. De sport is in korte tijd razend populair geworden en is zelfs in 2020 een olympische sport in Tokio.

Het publiek greep deze zondag massaal de kans om met eigen ogen de boulderhal te aanschouwen. Vanaf de opening om 10.00 uur tot laat in de middag was het komen en gaan van belangstellenden waarvan het gros niet alleen een kijkje kwam nemen maar tevens zich waagde aan het boulderen zelf. Opvallend was hoe met name de jeugd dit ontzettend snel onder de knie kreeg en genoot van hun uitje. Ook bij het horecagedeelte was het lang zoeken naar een vrij tafeltje en ook van de kidscorner werd volop gebruik gemaakt.

Wat is boulderen?

In de afgelopen jaren is sportklimmen een mainstream sport geworden. Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Boulderen is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter. Je kunt meteen beginnen, geen gedoe met touwen en verplichte cursussen. De wanden zijn vier meter hoog met dikke valmatten eronder.

Klimmen verbetert de algehele fitheid. Je traint er kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid mee. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden en je hoofd tot rust te laten komen na een drukke studie- of werkdag.

Radium Boulders is een grote nieuwe indoor klimfaciliteit (1700m2 vloeroppervlak en 700m2 wandoppervlak) met uitgebreide trainingsmogelijkheden met crossfit set-up, 25 en 40 graden LED MoonBoard, campus board, een gezellige sfeer en een relaxte bar met goede koffie, lekker eten en een ruim assortiment bieren en fris. Voor de jongste jeugd is er een gezellige speelhoek aanwezig.

Beginnen met boulderen

Heb je nog nooit geklommen? Kom langs en probeer het! Je hebt geen uitrusting, cursussen of klimpartner nodig. Er zijn genoeg makkelijke circuits om te ontdekken. Er zijn 10 circuits op kleur met elk 16 tot 18 boulders, waarvan één speciaal voor kinderen die sterk varieert in moeilijkheid. Elke week worden twee halve circuits vervangen om het interessant en uitdagend te houden. In een circuit kom je een groot scala aan hellingshoeken en bewegingen tegen en krijg je een complete workout.

Openingstijden

Maandag  17:00 – 23:00

Dinsdag  17:00 – 23:00

Woensdag  14:00 – 23:00

Donderdag  17:00 – 23:00

Vrijdag  17:00 – 23:00

Zaterdag  10:00 – 18:00

Zondag  10:00 – 18:00

Iedereen (van 8 jaar en ouder) mag tijdens openingstijd op elk gewenst moment komen klimmen, ook als je geen enkele ervaring hebt (bij jeugd van 8 tot en met 11 jaar moet wel een volwassen begeleider aanwezig zijn). Je hebt geen cursus of introductie les nodig, medewerkers van Radium Boulders helpen je op weg. Neem sportieve kleding mee en sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool en zo strak mogelijk). Maar beter en leuker is om klimschoenen te dragen, deze zijn te huur voor 3 euro.

Radium Boulders,  Lage Frontweg 2b,  6219PD Maastricht

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Radium Boulders

LAB gebouw

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:48 Zwaar bewolkt Maastricht 12.2 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen