Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De Nationale Archeologiedagen in Maastricht
donderdag 11 oktober 08:00

De Archeologiedagen (12 t/m 14 oktober 2018) zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Natuurlijk doet ook Centre Céramique dit jaar weer mee met exposities en rondleidingen.

Heel bijzonder dit jaar is dat er een schatvondst wordt onthuld. De eigenaren Rosalie Sproten en George Wolfs hebben de schat geschonken aan Centre Céramique zodat iedereen deze schat kan komen bewonderen. Verder zijn de depots, waar veel mooie historische schatten liggen, opengesteld.  Bezoekers worden begeleid door archeologen van Centre Céramique zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook is er een speciale kinderrondleiding ‘Mol en Muis in het depot’.

Hier alvast een klein inkijkje in de depots: https://www.facebook.com/newsmaastricht/videos/2124777004440042/  

 Credits: RTV Maastricht – English news

 

Vr 12 (09.00 - 18.00U), Za 13  & Zo 14 okt (13.00 – 17.00U) /

De onthulling van een schatvondst

In 1998 werd in de Lammergierstraat te Wolder een Keulse pot gevonden. Deze is versierd met een laag zoutglazuur zodat de pot waterdicht bleef om voedsel te bewaren. Bijzonder aan de vondst was dat de inhoud niet bestond uit voedsel, maar uit een heuse schat: 81 zilveren munten uit de gehele 18de eeuw! In mei van dit jaar schonken de eigenaren, mevrouw Rosalie Sprooten en de heer George Wolfs, de gehele schat aan Centre Céramique. Precies twintig jaar na de vondst zal deze prachtige schenking voor het eerst te bewonderen zijn voor het publiek tijdens de Archeologiedagen van 2018. Op 12, 13 en 14 oktober is er steeds om 16.00 uur een archeoloog aanwezig om meer uitleg te geven over de vondst. Toegang: gratis | Locatie: Centre Céramique: Eerste verdieping, houten vloer.

Vr 12 okt (16.00 -17.00U) / ‘Mol en Muis in het depot’….

Geïnspireerd op het kinderboek ‘Mo & Spits naar de middeleeuwen’ duiken jonge archeologen onder de grond. Onder Centre Céramique bevinden zich de spannende erfgoeddepots waar we op zoek gaan naar archeologische voorwerpen. Net als in het boek komen we verschillende munten, berentanden en mysterieuze voorwerpen tegen… De echte muis en mol van het kinderboek zijn er ook bij! Leeftijd: vanaf 5 jaar | Deelname: gratis | Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043 350 56 00 | Locatie: Centre Céramique, verzamelen in de hal.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nationale Archeologiedagen

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:52 Zwaar bewolkt Maastricht 12.1 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen