Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bernstein's A Quiet Place in Theater aan het Vrijthof
maandag 15 oktober 12:30

Als enige Europese Operahuis brengt Opera Zuid tijdens het Bernstein-Centennial jaar 2018, de bloedmooie en hartverscheurende opera A Quiet Place.

In Theater aan het Vrijthof worden op vrijdag 9 november ( aanvang 20.00 uur met inleiding om 19.00 uur ) en op zondag 9 december ( aanvang 14.00 uur met inleiding om 13.00 uur ) voorstellingen gegeven.

De emoties lopen hoog op in deze - en enige - avondvullende opera van Bernstein over een gezin dat worstelt met emoties na de dood van de moeder. De filmische partituur is met zijn broadway- en jazzinvloeden absoluut uniek binnen het operarepertoire.

A Quiet Place van Opera Zuid is de eerste professionele productie van het werk sinds Bernsteins dood in 1990. Het wordt een productie van internationale allure: geregisseerd en ontworpen door het prijswinnende duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd en begeleid door philharmonie zuidnederland o.l.v. dirigent Karel Deseure.

Opera in drie akten

A Quiet Place begint met de tragische dood van Dinah, de moeder van het gezin, die sterft in een door alcohol veroorzaakt auto-ongeval. Tijdens de begrafenis komt het tot intense conflicten tussen vader Sam, dochter Dede, haar echtgenoot Francis en de getroebleerde zoon Junior. In het tweede bedrijf, waarin Bernstein Trouble in Tahiti verwerkte, leest Sam de oude dagboeken van zijn vrouw en herbeleeft herinneringen aan hun eerste huwelijksjaren. Dinah’s dagboek krijgt een sleutelrol in de opera. Te midden van de her en der neerdwarrelende herinneringen, beseffen vader en kinderen hoe sterk hun liefde voor elkaar is. A Quiet Place lijkt op het eerste gezicht een erg Amerikaans gegeven, maar is in wezen een universeel verhaal over ingewikkelde familiestructuren en de complexe relatie tussen ouder en kind.

Deze opera wordt gezongen in het Engels met Nederlandse boventitels. Voorafgaand aan de opera is er een inleiding om 19.00 uur.

Kaarten via www.theateraanhetvrijthof.nl/…/2…/11/opera-zuid-quiet-place/

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

A Quiet Place

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:11 Zwaar bewolkt Maastricht 17.3 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen