Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Cultuur Zuid-Limburg bundelt krachten
zaterdag 03 november 09:00

Gemeente Maastricht, Heerlen , Sittard-Geleen en Provincie Limburg lanceren strategie voor vergaande culturele samenwerking met het Rijk.

De betrokken bestuurders, die zich met het culturele veld verenigen in de Stedelijke Cultuurregio Zuid, hebben daartoe de minister vandaag in een brief opgeroepen. De nieuwe strategie komt niet uit de lucht vallen. Werksessies met makers, kunstvakopleidingen en culturele instellingen maakten het belang duidelijk van het benoemen en herijken van culturele strategieën, vooral op het vlak van productie, publiek, presentatie, internationalisering en ondernemerschap.

De samenwerking met het Rijk start al in het voorjaar van 2019 met drie proeftuinen rond de thema’s internationalisering, publieksontwikkeling en ruimte voor makers.

Cultuur draagt volgens de bestuurders en het culturele veld in de Stedelijke Cultuurregio Zuid in belangrijke mate bij aan de sociale cohesie, economie, aantrekkelijkheid en de internationale identiteit van Zuid-Limburg. ,,Het is meer dan een gouden randje of een mooie tijdsbesteding,” aldus de initiatiefnemers.
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Zuid-Limburg

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:11 Zwaar bewolkt Maastricht 17.3 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen