Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bijen schreeuwen om imkers
dinsdag 06 november 13:00

Om te zorgen dat er in te toekomst genoeg imkers zijn om de bijen te helpen bij hun werk organiseert Imkervereniging Mergelland welke is aangesloten bij de N.B.V. (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) een imkercursus voor beginnende imkers. 

De cursus wordt verzorgd door Imkervereniging Mergelland en omvat 8 theorielessen en 12 praktijklessen. De theorielessen worden tweewekelijks en steeds op de vrijdagavond gegeven en begint op 25 januari 2019 om 19.30 uur. Naast de theoretische opleiding worden er ook praktijklessen gegeven. Deze starten in de maand maart/april 2019. De cursisten gaan bij ervaren imkers de theorie in de praktijk toepassen. 

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de introductie-avond voor de imkerscursus.

Deze avond zal gehouden worden op 14 december a.s. in het Bijenpaviljoen van Buitenplaats Vaeshartelt,

Weert 9 in 6229 PG  Maastricht.

Aanvang 19.30 uur. 

Tijdens deze introductie-avond krijgt u uitleg over de cursus, het lesrooster en de praktijklessen. Ook ontvangt u informatie over de benodigde beschermende kleding voor de praktijklessen als ook de kosten van de gehele cursus. Tevens zal er die avond een 15 à 20 minuten durende voorlichting film van de N.B.V. te zien zijn. 

Voor informatie en/of aanmelding voor de introductie-avond: 

Bijenteeltleraar: H Maar

E-mail:   info@imker-mergelland.nl

Website: www.imker-mergelland.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bijenpaviljoen

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:11 Zwaar bewolkt Maastricht 17.3 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen