Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Meerderheid voor legale XTC’
dinsdag 06 november 09:30

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een kleine meerderheid van de Maastrichtenaren van mening dat XTC gelegaliseerd zou mogen worden.

Op de stelling ‘XTC mag gelegaliseerd worden’, antwoordde 57% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend.

Van de 49 deelnemers stemden 28 personen ‘eens’ en 21 personen ‘oneens’. Voorstemmers gaven aan dat iedereen zijn of haar eigen keuze zou moeten kunnen maken. Ook waren voorstemmers van mening dat bij een legalisering van XTC de kwaliteit gegarandeerd is.

Tegenstemmers waren onder andere van mening dat legalisatie van XTC zou kunnen worden gezien als een vrijbrief om te gaan gebruiken. Ook waren tegenstemmers van mening dat het raar zou zijn als de overheid geld zou gaan verdienen aan de verkoop van XTC en vervolgens geconfronteerd zou kunnen worden met hogere zorgkosten, vanwege een toename van het aantal gebruikers van XTC.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

xtc

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 03:06 Zwaar bewolkt Maastricht 19.8 °C ZO 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen