Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Beëindiging inzameling Klein Chemisch Afval (KCA) met de KCA-bus
donderdag 08 november 10:30

Het college besluit om de inzameling van Klein Chemisch Afval (KCA) met de KCA-bus in Maastricht per 31 december 2018 te beëindigen.

Redenen zijn dat de KCA-bus nauwelijks nog gebruikt wordt en dat er voldoende alternatieven zijn om klein chemisch afval (gratis) aan te bieden. Zo kunnen de inwoners terecht bij de regionale milieuparken voor alle KCA-afval, bij winkels specifiek voor batterijen, spaarlampen en fotochemicaliën en bij apotheken specifiek voor gebruikte medicijnen en injectienaalden.

Met het afschaffen van de KCA-bus loopt de gemeente Maastricht in de pas met onze buurgemeenten (en samenwerkingspartners) Valkenburg en Meerssen die deze service sinds 1 januari 2018 beëindigd hebben. Door het apart inzamelen van klein chemisch afval wordt voorkomen dat chemische en gevaarlijke stoffen in het huishoudelijk afval, en dus in het milieu, terecht komen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Milieupark

Klein Chemisch Afval

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:09 Zwaar bewolkt Maastricht 16.8 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen