Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Schrijversgesprek: Sytske van Koeveringe en Anton Valens
donderdag 08 november 16:00

Van Eyck writer-in-residence Sytske van Koeveringe gaat in gesprek met schrijver en kunstenaar Anton Valens op vrijdag 9 november om 20.30 uur.

Zij spreken over beeldende kunst en literatuur, over hun debuutromans – in beide is de hoofdpersoon schoonmaker in andermans huizen – over Sytske’s residency op de Van Eyck en Antons meest recente roman Het compostcirculatieplan. Het gesprek wordt geleid door schrijver, dichter en Van Eyck adviseur Erik Lindner.

Sytske van Koeveringe (1988) studeerde in 2014 af aan de richting beeld en taal van de Gerrit Rietveld Academie. Haar debuut Het is maandag vandaag verscheen in 2017 (de Bezige Bij). Haar verhalen verschijnen o.a. in de Fusie, De Gids, Hard//hoofd en Das Magazin.

Anton Valens (1964) studeerde zowel aan de Rietveld Academie (richting schilderen) als aan de Rijksakademie in Amsterdam. Hij debuteerde in 2004 als schrijver met Meester in de hygiëne dat werd bekroond met de Marten Toonder / Geertjan Lubberhuizenprijs voor Literaire Prozadebuten en de Lucy B & C.W. van der Hoogtprijs. Vervolgens verschenen Dweiloorlog, Verhalen over oude mensen en Ik wilde naar de rand van Beijing, Vis, Het boek ONT en in 2016 zijn meest recente roman Het compostcirculatieplan (Atlas Contact).

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

Iedereen is van harte welkom op

vrijdag 9 november 2018

20.30 uur

Van Eyck auditorium

Gratis entree

Van Koeveringe neemt deel aan het writer-in-residence programma van de Van Eyck in samenwerking met het Nederlands Letterfonds. Elk jaar verblijven twee schrijvers in de Van Eyck te midden van internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers. Dit in het kader van Wanderlust, het internationale talentontwikkelingsprogramma van het Letterenfonds.

Foto Sytske van Koeveringe: Keke Keukelaar/Foto Anton Valens: Annaleen Louwes

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 09:44 Zwaar bewolkt Maastricht 15.8 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen