Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Drie aso-asielzoekers Weert uitgezet naar eigen land
donderdag 08 november 00:00

Dat werd duidelijk in . De groep zorgde voor veel onrust, pleegde winkeldiefstallen en ging zich te buiten aan drank en drugs.

Elf onrustzaaiers zijn met onbestemde bestemming vertrokken. Verder zijn er twee overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum (azc) en verblijven nog zeven van die groep op het terrein van de oude kazerne in Weert. "De sfeer is drastisch veranderd in de binnenstad en op het azc-terrein", zegt burgemeester Jos Heijmans. "Er zijn geen winkeldiefstallen meer, geen openlijk geweld en geen vechtpartijen."

In december 2016 gaf Heijmans een noodbevel af voor de aso-asielzoekers. De groep moest op het terrein van het asielzoekerscentrum blijven en mocht maximaal één uur naar buiten. Desondanks geeft de burgervader aan dat zijn aanpak gedeeltelijk is gelukt. "De elf die in illegaliteit vertrokken zijn, geeft een onbevredigd gevoel", zegt hij. Volgens hem is de Europese Unie nu aan zet.

Ook roept Heijmans in op om te regelen dat asielzoekers uit veilige landen die voor overlast blijven zorgen niet buiten de poorten van een azc-terrein mogen. Daarnaast richt hij zich ook tot collega-burgemeesters. "Kijk niet weg en neem je verantwoordelijkheid. Ik word liever gestraft voor iets dat ik gedaan heb, dan dat ik niet gedaan heb."

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:24 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen