Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vol programma bij Boekhandel Dominicanen op Kookboekendag
vrijdag 09 november 13:00

Bij Boekhandel Dominicanen vindt op zaterdag 10 november een kookboekendag plaats waarbij een vijftal kookboekenschrijvers centraal staan. De hele middag kunt u komen luisteren en proeven.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 – 14.00 uur Janneke Philippi: Heerlijk simpel

Een meet & greet en proeverij met Janneke Philippi, schrijfster van meerdere kookboeken in de serie Bij Janneke thuis (Soep, Pasta en Stoven). Heerlijk simpel , haar nieuwste boek, bevat meer dan 100 recepten voor iedereen die houdt van lekker eten, maar weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan. Van gegratineerde oesters en aardbeien in champagne tot Parmezaanse kip en mac ‘n’ cheese: zowel voor etentjes met vrienden als voor de doordeweekse maaltijd geeft dit boek je volop inspiratie. Vandaag voor een speciale prijs! En natuurlijk signeert Janneke haar boeken.

12.00 – 15.00 Nora French: Gezond Fast Food

Wil je gezond eten, maar heb je weinig tijd? Dan is dit kookboek écht iets voor jou! Voilà! 100 gezonde fastfoodrecepten van Nora French, gezondheidscoach en moeder van een hongerig gezin.

Met Gezond fastfood eet je lekker en gezond, zonder uitgebreid inkopen te hoeven doen of lang in de keuken te moeten staan. Nora’s recepten zijn ingedeeld op tijd en bevatten pure en onbewerkte ingrediënten. Je kookt met gewone superfoods die makkelijk verkrijgbaar zijn, zoals courgette, ui, tomaat, banaan en aardbeien.

Voor ieder moment van de dag en voor elke gelegenheid vind je in dit boek simpele en smaakvolle recepten. Denk aan pannenkoekjes, salades en chocoladelekkernijen, maar ook aan burgers, pasta en pizza in een gezond jasje. Maaltijden die in de smaak vallen bij het hele gezin. Iedereen eet gezellig mee!

14.00 – 16.00 uur Mariane Tzamouranis, Rita Zbikowski: De keuken van Yaya - Onze Griekse familiekeuken bij jou thuis

Mariane en Rita lezen voor, vertellen anekdotes rond de recepten en ze nemen heerlijke proevertjes bij voor klanten. Hoewel de Griekse keuken gezond en heel toegankelijk is, vond ze tot nog toe weinig ingang in de lage landen. Toch zijn de recepten eenvoudig in te passen in onze eigen tradities.

Mariane Tzamouranis, chef van restaurant O Geros en De Griekse Frituur in Genk, maakt er haar missie van om met dit boek haar Griekse familiekeuken naar Vlaanderen te brengen. In ‘De keuken van Yaya’ – Grieks voor ‘oma’ – word je getrakteerd op recepten uit haar familiekeuken. Daarnaast vertelt het boek in woord en beeld het verhaal van Marianes familie, een van de eerste Griekse migrantenverhalen uit Limburg.

15.00 – 17.00 uur Vanessa Pourier: Bakken met een tropische twist

Met Bakken met een tropische twist van Vanessa Pourier – het eerste Antiliaanse bakboek dat in Nederland verschijnt – maak je de lekkerste tropische taarten en andere gebakjes. Bakken met een tropische twist is een bakboek vol Antilliaanse taarten, broden, koekjes en no-bake-gebakjes. Dankzij haar Antilliaanse roots weet Vanessa Pourier de lekkerste tropische bakrecepten te creëren, die door alle bakliefhebbers goed uit te voeren zijn. Het wordt smullen van een dadeltaart met walnoten, meringuezoenen en heerlijke mangomuffins. Met dit uitnodigende bakboek maak je in een handomdraai de heerlijkste tropische taarten en andere gebakjes, die er ook nog eens prachtig uitzien.

De op Curaçao geboren Vanessa Pourier (1985) erfde de liefde voor bakken van haar moeder en oma. In 2017 deed Vanessa mee aan het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt, waar veel mensen haar van zullen kennen. Deze middag geeft zij een demonstratie voor het maken van suikerbloemen.

16.00 uur Maroeska Metz: Hoe dan. Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Hoe Dan is één van de 5 genomineerde kookboeken voor Het Gouden Kookboek; de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Aan de vooravond van de Kookboekenweek, op vrijdag 9 november, wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Maroeska geeft deze middag een presentatie en signeert haar boek.

Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, kroonluchters en juwelen. Het is in 2018 precies 30 jaar geleden dat ze met haar kenmerkende krul in Nederland doorbrak en sindsdien altijd trouw is gebleven aan haar signatuur. Haar werk maakt deel uit van museumcollecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok toewijding en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en evenzoveel video's. Onder elk gerecht staat een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. Hoe dan?! verwijst naar de vraag van haar kinderen hoe ze de recepten van thuis zelf kunnen maken.

De jury: ‘Maroeska Metz is een internationaal bekende ontwerpster die tien jaar bezig is geweest met dit kookboek. Ze schreef de recepten op voor haar kinderen. Fotografeerde ze zelf en bij elk recept kun je via een QR code een filmpje kijken waarin ze extra toelichting geeft. Dat ze in hart en nieren ontwerpster is zie je terug in het mooie ontwerp van Hoe dan?! Receptuur voor elke dag en voor iedereen.’

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kookboeken

Kookboekendag

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 04:20 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.6 °C ZZO 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen