Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Feestelijke aankomst van Sinterklaas in Maastricht
donderdag 15 november 12:00

De Goede Sint zal zaterdag 17 november om 11.00 aanmeren aan de Kesselskade in Maastricht. De Sint zal, zoals de traditie het wil, ontvangen worden door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Dit jaar start om 10:00 het voorprogramma met Steltpieten die kleine mijters uitdelen en speciale Pieten uit Schotland met doedelzak en drums. Daarnaast is mandarijnenpiet met een speciale Mini-cooper uit spanje vooruit gereden, die op de kade mandarijnen zal uitdelen. Ook neemt Sinterklaas dit jaar een Glutenvrije Piet mee die special snoepgoed uitdeelt. Klik hier om te zien hoe de Glutenvrije Piet jou herkent.

Om 11:00 zal de Sint met zijn Pieten aankomen op Kesselskade. Na de rijtour door de binnenstad zal de Sint audiëntie houden in het stadhuis van 12:45 uur tot 13:45 uur. Na dit bezoek gaat de Sint naar winkelcentrum Brusselsepoort om daar audiëntie te houden van 14:30 uur tot 15:45 uur.

De route die de Sint zal volgen is:            

1.Kesselskade

2.Sint Servaasbrug

3.Wijcker Brugstraat

4.Rechtsaf Rechtstraat

5.Hoogbrugstraat

6.Wycker Grachtstraat

7.Wijcker Brugstraat

8.Sint Servaasbrug

9.Het Bat

10.Graanmarkt

11.OLV Plein

12.Wolfstraat

13.Kleine Staat

14.Grote Staat

15.Spilstraat

16.Markt

17.Stadhuis

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Intocht Sinterklaas Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 14:02 Zwaar bewolkt Maastricht 12.3 °C NW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen