Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
4e editie Museumnacht Maastricht op vrijdag 12 april 2019
woensdag 21 november 08:30

Fasten your seatbelt, want het belooft een spectaculaire reis te worden tijdens de 4e editie van Museumnacht Maastricht op vrijdag 12 april 2019.

Maastricht serveert dan wederom dé ultieme Art Night Out cocktail waarin verleden, heden en toekomst, feit en fictie, de kunstwereld én het nachtleven op uitzonderlijke wijze worden gemixt. Dompel je onder van 20:00 tot 01:00 uur (of tot 05:00 uur incl. afterparty) in een nacht die gevuld is met experimentele kunst, eindeloze geluidsreizen, historische explosies, in-your-face performances, adembenemende verzamelingen, exclusieve workshops, cutting edge video-art en de nodige drinks, bites & beats in een van de 13 art venues verspreid over de stad Maastricht.   

Lost in Space

Achter de schermen draait inmiddels alles op volle toeren en worden krachten gebundeld om een mind-blowing programma neer te zetten, dat met een ongeëvenaarde dosis creativiteit, verbeeldingskracht en avontuur de ruimte van 13 art venues alsmede de stad Maastricht voor één nacht zal (her)definiëren en transformeren in een uitzonderlijke Art-escape. Waar afgelopen jaar de avond nog bruiste van (on)geluk in het kader van Vrijdag de 13e, staat deze editie geheel in het teken van het thema Lost in Space. Museumnacht Maastricht staat hiermee niet alleen stil bij het feit dat vrijdag 12 april International Day of Human Space Flight is, maar wil hiermee vooral de spotlight zetten op de dynamische tijd waarin we leven; waarin menigeen zich steeds meer 'losgekoppeld' voelt van de wereld terwijl we nog nooit zo verbonden zijn geweest met elkaar. Een thema dat ook het energieke the sky is the limit gevoel viert als gevolg van nieuwe (technologische) ontwikkelingen, waardoor voor het eerst realiteiten binnen ons bereik liggen waarvan we voorheen alleen maar konden dromen.   

Matrix vs Mona Lisa

Museumnacht Maastricht geeft jong en oud de gelegenheid om de grenzen van kunst in de hedendaagse samenleving te verkennen en creëert hiervoor een bijzondere art night out experience. Verwacht een omgekeerde wereld vol wildgroei waar de Matrix de Mona Lisa ontmoet en je gedurende 5 uur (of 9 uur incl. afterparty) in het onbekende wordt gelanceerd alsmede terug naar de toekomst. Verdwaal in de vele dimensies die worden gepresenteerd door meer dan 250 internationale en nationale kunstenaars en performers en ontdek jezelf in een van de verhalen en beelden van lokale space shifters. Tijdens deze Museumnacht kleurt Maastricht hoe dan ook buiten de lijntjes en stijgt voor één nacht boven zichzelf uit. 

13 Art Venues

De volgende art venues openen hun deuren tijdens Museumnacht Maastricht: Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres, Museum aan het Vrijthof, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Van Eyck & B32 en de Muziekgieterij (Afterparty). Nieuw dit jaar is de deelname van VIA ZUID i.s.m. Toneelgroep Maastricht. Zij presenteren gezamenlijk Talent Lab in de Bordenhal. 

The Big Bang: Afterparty 

Uiteraard ontbreekt de afterparty ook dit jaar niet. Van 00.00-05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kun je in de Muziekgieterij het Museumnachtbraken voortzetten en je dance moves tonen tijdens een strakke line-up van DJ’s en artistiek vermaak. Tickets voor de afterparty zijn gelimiteerd beschikbaar, dus wees er snel bij!

No Time to Lose

Wil je er weer bij zijn? Zorg dan dat je nu al je ticket(s) bemachtigt, want t/m 31 december 2018 vliegen de Early Bird tickets uit met korting oplopend tot 50%.

Museumnacht Maastricht vindt plaats tijdens de Nationale Museumweek (8 t/m 14 april 2019). Het volledige programma verschijnt vanaf februari 2019 online. Houd www.museumnachtmaastricht.nl  en social media in de gaten voor tussentijdse updates.

Hop-On Hop-Off 

Museumnacht Maastricht belooft wederom een avondje uit tot ware kunst te verheffen! Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan. Maar er rijden ook speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen i.s.m. Arriva Touring en CODE043, die je niet alleen gratis van A naar B brengen, maar ook al voor het nodige a(rt)musement zorgen.

Tickets

 t/m 31 december 2018: Early Bird tickets 

Online: 

Standaard: € 10,00

Standaard Combi-ticket (+ afterparty): € 12,50

Student/CJP-pas: € 5,00*

Student/CJP-pas Combi-ticket (+ afterparty):  € 7,50* 

Vanaf 2 januari 2019

Online & Voorverkoopadressen Bonnefantenmuseum & Boekhandel Dominicanen 

Standaard:  € 12,50

Standaard Combi-ticket (+ afterparty: € 17,50

Student/CJP-pas: € 10,00*

Student/CJP-pas Combi-ticket (+ afterparty): € 15,00* 

 * Op vertoon van studenten/CJP-pas.

Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is niet geldig.

Één ticket geeft je toegang tot alle venues, hop-on hop-off bussen, al dan niet afterparty indien je in het bezit bent van een combi-ticket. De combi-tickets incl. afterparty zijn gelimiteerd beschikbaar dus wees er snel bij.  Tickets op de avond zelf kunnen gekocht worden bij Bonnefantenmuseum, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Lumière Cinema, Boekhandel Dominicanen en Marres. Mits Museumnacht Maastricht natuurlijk niet al is uitverkocht. Tip: Zorg dus dat je al een (e-)ticket hebt. 

Gratis nog een keer

Is het niet gelukt om alle venues te bezoeken tijdens Museumnacht Maastricht? Niet getreurd, je polsbandje kan na de Museumnacht ingeruild worden voor één gratis herhaalbezoek bij Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Marres, Museum aan het Vrijthof of Natuurhistorisch Museum Maastricht!  Vergeet dus niet je polsbandje na afloop te bewaren. Aan je pols of afgeknipt, dat maakt niet uit. Geldig t/m 31 mei 2019.

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 13:17 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 10.9 °C ZZW 3 Min: 3 Max: 9
Evenementen