Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek toe aan de 12e editie
maandag 26 november 14:30

Adventtijd, tijd van bezinning, de hang naar vervlogen tijden, het opzoeken van familie en vooral er voor elkaar zijn. Daar horen de kribkeswandelingen van het Heuvelland en De Voerstreek zeker bij.

Kerstmis is traditie en de kribkeswandelingen zijn dat inmiddels ook.

Met zorg hebben de diverse kribkesbouwers in het Heuvelland en De Voerstreek alles van zolder en uit de kast gehaald, hun fantasie weer laten om een zo breed mogelijk scala aan kribkes en kerst gerelateerde versieringen te presenteren.

In het decor van het Heuvelland en De Voerstreek wandelen, ont- en opladen en genieten van de natuur, de omgeving en bovenal de kribkes. Kinderen struinen mee, opa en oma maken een ommetje en de echte doortrapper knoopt de wandelingen aan elkaar. Onderweg een warm welkom met een drankje en een hapje bij de diverse deelnemers.

Stichting Kribkeswandeling Heuvelland presenteert, vanaf de eerste advent zondag 2 december, via de website www.kribkes.nl verschillende wandelingen die in de diverse Heuvelland en de Voerstreek dorpen van start gaan. De sfeervolle website is gebruikersvriendelijk en de wandelingen inclusief de bijbehorende kaartjes zijn gemakkelijk te downloaden, te printen of via de mobiele apparatuur onderweg mee te nemen.

Slecht ter been of gewoon een leuke tour met de auto maken? Een autoroute verbindt de kribkes die te ver uit elkaar liggen of niet direct in een gebied liggen waar wandelingen langs leiden. De route biedt een geweldige beleving van de omgeving, onze heuvels en de pittoreske dorpjes.

Vanaf 2 december tot en met 6 januari 2019 delen diverse bedrijven en inwoners in het Heuvelland en De Voerstreek hun kerstgedachten door de presentatie van de kribkes.

De sfeer rondom de kribkeswandeling is altijd ingetogen. De routes zijn via de website www.kribkes.nl  of www.kribkes.be te downloaden. Schrijft u zelf een kerstverhaal of kerstgedicht? Stuur dit dan in via kribkes@gmail.com . De mooiste inzendingen zullen geplaatst worden op de site.

Voor één ieder die enthousiast is en de Stichting een warm hart toe wil dragen is er de mogelijkheid om voor € 10,00 per jaar ‘vriend’ te worden van de kribkes.

Meer informatie op www.kribkes.nl of www.kribkes.be of op (0031) (0)43-4551557.

Kerstmis en de kribkes kennen geen grenzen, laat de adventtijd maar beginnen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kribkeswandeling

Het weer in Limburg
zaterdag 23 januari 17:18 Zwaar bewolkt Maastricht 4.9 °C ZO 1 Min: 1 Max: 5
Evenementen