Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Doek valt voor “Lomele Lies”
vrijdag 30 november 13:30

In een uitverkocht Theater aan het Vrijthof speelt ’t Mestreechs Volleks Tejater vanavond – 30 november- de laatste voorstelling van Lomele Lies.

Na 13 uitvoeringen valt het doek voor dit “betouverend lachstök”. Met ruim 9.700 bezoekers mag Lomele Lies de geschiedenisboeken in gaan als een van de meest succesvolle Maastrichtse producties van de afgelopen jaren.

Lomele Lies is een eigen versie van Assepoester. Het eeuwenoude sprookje is omgetoverd tot een doldwaas theaterspektakel. Sinds de première op 19 oktober heeft de nieuwe productie van ’t Mestreechs Volleks Tejater grote bijval gekregen van zowel publiek als pers. Op vrijdag 23 november is de laatste speelserie gestart. Dat werd een heuse marathon; ’t Mestreechs Volleks Tejater heeft in 8 dagen tijd 9 voorstellingen gegeven. In een reactie laat producent Peter Noten weten dat “Lomele Lies heeft de harten van vele Maastrichtenaren mogen veroveren. We zijn verheugd dat ruim 9.700 bezoekers een heerlijke avond hebben mogen bezorgen. Daar zaten, tot ons groot plezier, vele honderden kinderen tussen. We hopen een bijdrage te hebben geleverd aan het doorgeven van de traditie van het “kemediespeule” in de eigen taal aan een nieuwe generatie. Niet alleen in de zaal maar ook op het podium”.

De uitvoering van gisteravond, donderdag 29 november, werd bijgewoond door Gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans. Samen met Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof, onthulde hij een ingelijste foto van Lomele Lies.’t Mestreechs Volleks Tejater heeft de foto als souvenir aangeboden aan Theater aan het Vrijthof, waar het amateurgezelschap al 26 jaar te gast is. De foto, gemaakt door theaterfotograaf Rob Nijpels, krijgt een plaats in de galerij van scènefoto’s van ’t Mestreechs Volleks Tejater, die in het Theater aan het Vrijthof hangt.

De volgende productie van ’t Mestreechs Volleks Tejater staat gepland voor najaar 2020. De titel zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mestreechs Volleks Tejater

Lomele Lies

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 13:03 Zwaar bewolkt Maastricht 20.1 °C ZW 3 Min: 7 Max: 21
Evenementen