Home > Afsluiting King Lear tour in Maastricht

Afsluiting King Lear tour in Maastricht

dec 1, 2018 | Maregio

Inmiddels zijn al meer dan 25.500 tickets landelijk verkocht, waaronder ruim 5.000 tickets in Maastricht, voor King Lear.

De klassieker King Lear, met in de hoofdrol Huub Stapel, Wilfried de Jong en Porgy Franssen is één van de succesvolste toneelklassiekers die op de planken in Nederland teruggebracht is. De tour van Toneelgroep Maastricht wordt met veel grandeur afgesloten met maar liefst 5 voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Zorg dat u erbij bent. Deze klassieker mag u niet gemist hebben!

De koning komt naar Maastricht

Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt.

De laatste voorstellingen zijn van 10 t/m 14 december te zien in Theater aan het Vrijthof. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tahv.nl/kinglear