Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Marco Kroon: Kroongetuige
dinsdag 04 december 12:30

Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, komt zondag 9 december om 16.00 uur  naar Boekhandel Dominicanen om te praten over zijn nieuwe boek ‘Kroongetuige’. Tien jaar gezwegen, in dienst van Nederland. De schokkende onthulling van een lang bewaard geheim.

Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen zorgvuldig uitwist. Tien jaar later meldt Kroon alsnog het geweldsincident. Journalisten en ‘experts’ noemen hem ‘mediageil’, een gestoorde leugenaar en fantast.

Maar wat is er werkelijk gebeurd? Welk persoonlijk drama heeft Kroon verzwegen? En waarom spreekt hij zich na zoveel jaren van stilte toch nog uit?

Marco Kroon is de hoogst onderscheiden en meest controversiële militair van Nederland. Zijn onthullingen over gevangenneming en een gewelddadige dood tijdens een geheime missie, leidden dit jaar tot een ware mediahausse. Kroon, drager van de Militaire Willem-Orde, werd bekritiseerd, bespot en verguisd.

Hij werd uitgemaakt voor leugenaar en fantast, en zelfs bedreigingen vielen zijn gezin ten deel. Nu slaat hij terug met Kroongetuige, het boek waarin hij de vreselijke waarheid naar buiten brengt en daarbij niemand spaart - zeker zichzelf niet.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Marco Kroon

Kroongetuige

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:26 Zwaar bewolkt Maastricht 12.4 °C W 2 Min: 12 Max: 21
Evenementen