Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nieuwe locatie Koninklijke Visio in Sittard, Maastricht en Roermond
dinsdag 04 december 15:00

Nieuwe adressen voor Visio Revalidatie & Advies Sittard-Geleen en Roermond per 1 december en voor Maastricht in de loop van 2019.

Visio Revalidatie & Advies in Sittard-Geleen is in het weekend van 1 december 2018 verhuisd naar een eigen huurpand aan de Arendstraat 1A, 6135 KT in Sittard. De nieuwe locatie is met auto en openbaar vervoer goed te bereiken. De looproute naar de entree is veel korter en cliënten kunnen gratis parkeren voor de deur. Ook de Visio-steunpunten in Maastricht en Roemond hebben een nieuw adres.

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving kunnen de gevolgen van een visuele beperking ingrijpend zijn. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, biedt ondersteuning.

Wekelijks spreekuur

De professionals van Visio geven advies en informatie over hulpmiddelen en de mogelijkheden van onderzoek en revalidatie. Elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur is er een inloopmiddag in Sittard waar iedereen vrijblijvend terecht kan met korte vragen. Ook in Maastricht, Heerlen en Roermond wordt zo’n spreekuur aangeboden. Visio werkt nauw samen met onder meer oogartsen en revalidatieartsen in het ziekenhuis.

Naast informatie en advies biedt Visio verschillende vormen van onderzoek, begeleiding en revalidatie aan. Leerlingen met een visuele beperking en hun docenten worden op school begeleid en mensen krijgen ondersteuning in het arbeidsproces. Deze diensten zijn er ook voor mensen die slechtziend of blind zijn en daarbij een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen (zoals zorgverleners en docenten) kunnen eveneens bij Visio terecht, bijvoorbeeld voor deskundigheidsbevordering.

Ook in Maastricht en Roermond

In Maastricht verhuist Visio in de loop van 2019 naar de Brouwersweg 100, in het voormalige ziekenhuis Annadal. Omdat het Laurentius Ziekenhuis in Roermond verbouwd wordt, zit Visio daar in een andere spreekkamer op de poli oogheelkunde en verhuist het spreekuur van de donderdag- naar de vrijdagochtend.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 20 mei 23:31 Zwaar bewolkt Maastricht 11.9 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen