Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht Blues festival toe aan 2e editie
vrijdag 07 december 10:30

De tweede editie van Maastricht Blues Festival vindt plaats op zaterdag 8 december in d’n Hiemel aan de Sint Bernardusstraat 24.

Optredende artiesten zijn Archie Lee Hooker en The Coast to Coast Band, Hook Herrera ft Dusty Ciggaar, The Dynamite Blues Band en CC Jerome Trio.

Op dertienjarige leeftijd verliet Archie lee Hooker ( de volle neef van John Lee Hooker) de plantages van Mississippi en ging naar het noorden via snelweg 49 naar de felle lichten en de grote stad Memphis Tennessee. Samen met zijn band zal hij het publiek laten genieten van een unieke explosieve blues cocktail.

De in East San Jose, Californië geboren Hook Herrera leerde in de jaren negentig Richie Sambora (Bon Jovi) kennen en speelde jaren met Sambora tijdens de solo projecten. In België is multi-instrumentalist Hook Herrera al zowat een legende, want in het verleden lokte de harmonicavirtuoos telkens volle zalen en zweept het publiek op.

Voor een spetterend live-optreden van de Dynamite Blues zou je bijna een veiligheidsbril en gehoorbescherming nodig hebben vanwege het mogelijk explosiegevaar, maar vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken!

CC Jerome, die over de hele wereld speelde, zal een swingende 1950’s Rhythm and Blues set spelen. Jerome speelde met vele rockabilly muzikanten zoals Chuck Berry, Joe Houston, Billy Lee Riley, Larry Doen, Big Al Downing, Joe Clay, JGene Summers, Sanford Clark, Johnny Vallis, Charlie Gracie, Roy Gaines, Mac Curtis en was lead gitarist van Linda Gail Lewis, het zusje van de piano legende Jerry Lee Lewis.

Aanvang is 18.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:43 Zwaar bewolkt Maastricht 12.2 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen