Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stevige wind en fikse hoosbuien deren de Kerstman niet
zaterdag 08 december 07:30

Ondanks het slechte weer was er toch heel wat volk afgekomen op de landelijke intocht van de Kerstman afgelopen vrijdag in Maastricht.

“Ho, ho, ho” schalde het uit de mond van de Kerstman die in zijn rijtuig genoot van al die mensen die ondanks het erbarmelijke weer toch waren gekomen om hem te verwelkomen. “Geef mij maar een pak sneeuw in plaats van die regen, maar we hebben het niet voor het zeggen helaas. Het doet me goed en maakt me warm van binnen als ik die kleintjes langs de kant van de weg zie staan en ze naar me zwaaien of me toeroepen”, aldus de Kerstman.

De Kerstman werd ook dit jaar weer vergezeld door langdurig zieke kinderen van Stichting de Knoevel die genoten van deze dag. Vrienden van deze stichting waaronder oud burgemeester Gerd Leers liepen vooraan in de stoet en deelden cadeautjes uit aan de kinderen langs de kant.

Een bonte stoet vertrok vanaf het station richting Vrijthof en in het begin viel het nog wel mee, wat regen wat wind daar zijn we wel aan gewend. Echter toen plotsklaps de hemelsluizen werden geopend was er geen houden meer aan. De stoet was net aangekomen op de Servaasbrug en het publiek daar kon geen kant op. Niet alleen deelnemers en toeschouwers kregen het zwaar maar ook enkele paarden konden met moeite in bedwang gehouden worden. Windvlagen zorgden ervoor dat een paraplu vasthouden vrijwel onmogelijk was en menig exemplaar is dan ook verloren gegaan. Het was gelukkig van korte duur en de stoet kon verder trekken.

Veel mensen probeerden foto’s te maken van de stoet en zeker van de Kerstman echter dit leek af en toe een gevaarlijke onderneming daar fietsers, brommers en scooters vrijwel nergens werden tegengehouden of zich niets aantrokken van een stopteken en gewoon vlak langs of zelfs midden door de stoet heen reden hetgeen zeker op de Wycker Brugstraat en op het Vrijthof soms tot bijna ongelukken leidde.

Vanaf Het Bat trok de stoet verder via het Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof waar de Kerstman intrek nam in zijn tijdelijk huis. Hier kan men hem tot en met 31 december bezoeken.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Intocht Kerstman

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 10:48 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen