Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Grote publieke belangstelling bij NK Icecarving in Stadspark
zondag 16 december 09:00

Het Stadspark in Maastricht vormde zaterdag 15 december het decor voor de Open Nederlandse Kampioenschappen Ice Carving waar het Limburgs duo Roger Geraedts en Sander Hurkens als winnaars werden uitgeroepen door de vakjury.

Een bont gezelschap bond dit jaar de strijd aan met elkaar, waaronder ook internationale inbreng uit België, Duitsland en Groot-Brittannië.

‘Een sterk deelnemersveld’, aldus organisator Frans van Eck aan, ‘alleen de kampioenen van vorig jaar, Sander en Rik Boom, hebben helaas op het laatste moment om gezondheidsredenen af moeten haken. Maar er bleven nog twintig sterke professionele team over’.

Klokslag 09.00 uur werd het startsein gegeven en kon men live kan genieten van de deelnemers die met kettingzagen, beitels, hamers, droogijs en zelfs strijkbouten metershoge prachtige kunstwerken  creëerden. Ze kregen hiervoor allen 5 blokken transparant speciaal wedstrijd ijs van 1 meter hoog en 50cm. dik. Om 16.00 uur was het einde wedstrijd en moest iedereen het gereedschap neerleggen. Aan de deskundige jury, waaronder de Maastrichtse kunstenaar Wil van der Laan, de opdracht om te bepalen wie zich Nederlands Kampioen 2018 mag noemen.

Vorig jaar waren de kampioenschappen nog op de boulevard van Scheveningen, dit jaar werd het evenement waar heel wat publiek op af kwam, samen met Stichting Cultura Mosae (Centrummanagement Maastricht) georganiseerd in Maastricht. “Reden hiervan is mede dat we komende zomer in de MECC werelds grootste ijssculpturen festival van maar liefst 2.000m2 gaan bouwen. We zijn dat nu al aan het voorbereiden met diverse lokale partijen. Dit is dus een soort van opwarmertje”, aldus van Eck.

Dit ijsbeeldenfestival met de titel ‘World Tour of Frozen Dreams’ wordt gebouwd door 35 Chinese carvers die speciaal hiervoor uit Harbin (China) over komen en de gehele maand mei zullen carven, alvorens de deuren in juli voor het publiek open zullen gaan. In september vervolgt de tour zijn weg naar Berlijn en waarschijnlijk ook naar het Midden-Oosten.

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Ice Carving

Open Nederlandse kampioenschappen Ice Carving

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 15:53 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 2.6 °C WNW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen