Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kerstplezier voor kinderen en families in het Bonnefanten
zondag 23 december 10:30

In de kerstvakantie biedt het Bonnefanten doorlopend activiteiten aan.

Of je nu wilt ontsnappen aan de hectiek rondom de feestdagen, op zoek bent naar dat ene leuke kerstcadeau of quality time wilt hebben met je familie, bij het Bonnefanten ben je aan het juiste adres! Naast de dagelijkse rondleidingen worden er diverse activiteiten aangeboden voor jong en oud. Last-minute kerstshoppen? Laat je verrassen door het aanbod van de museumshop. Bijkomen van het winkelen of nagenieten van je museumbezoek kun je in de ontspannen sfeer van museumcafé Ipanema. Ook op Tweede kerstdag, want dan is het Bonnefanten gewoon geopend.

Lezing: Het Kerstkindje in de Kunst

23 december 14.30 uur

In deze maand wordt de geboorte van Jezus gevierd. Een gebeurtenis die door de eeuwen heen in de kunst veelvuldig is afgebeeld. Net als de zwangerschap Maria tot aan de vlucht naar Egypte. Hoe wordt Jezus afgebeeld binnen deze thema's vanaf de middeleeuwen tot aan de barok?  De lezing wordt gegeven door Jennie Casu-Bogaert en toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Dagelijkse rondleidingen

van dinsdag t/m zondag om 11.30 uur

Voor volwassenen zijn er dagelijks rondleidingen door de highlights van het museum. Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Het Kerstverhaal in de Kunst

van 4 tot 10 jaar

Jozef komt niet zo vaak voor in de bijbel. Op een aantal kunstwerken over de geboorte van Jezus staat hij afgebeeld, maar vaak zie je Maria alleen met haar baby. Op het ene werk lijkt Jozef te zijn verdwenen, op het andere werk is hij tevoorschijn gekomen vanonder vele verflagen. Door middel van activiteitenkaarten ga je samen met het gezin op zoek naar kunstwerken rondom het thema kerst en in het bijzonder naar Jozef… want die is soms kwijt. Deze activiteit is gratis.

Klopjacht Kids Audiotour

vanaf 7 jaar

Voor kinderen is er een speciale Klopjacht Kids Audiotour beschikbaar. Met het Wetenschappelijk Instituut voor Kloppende Zaken (WIKZ) zoek je precies uit of alle kunstwerken in het museum kloppen. Ga met een BSI (Bonnefanten Scene Investigation) pakket op jacht, steek je neus in de kunst en help Chef en Watson bij hun controle op 'kloppendheid'. Prijs: €2,- per tour (inclusief BSI pakket).

Pilgrimage speurtochtboekje oude kunst

van 10 tot 12 jaar

Ontdek de verborgen boodschappen in de collectie oude kunst met het speciale Pilgrimage speurtochtboekje. Prijs: €1,- verkrijgbaar aan de balie.

Museumdobbelspel

voor het hele gezin

Vraag bij de ticketbalie naar het Museumdobbelspel en versla je familieleden met originele antwoorden! Prijs: € 3,-.

  

  

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kerstvakantie

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:15 Zwaar bewolkt Maastricht 11.3 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen