Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De 33e International Friendship Swimmeet is vrijdagmorgen met 640 deelnemers van start gegaan
vrijdag 28 december 13:00

Met een druk op de startknop opende wethouder van Sport, Bert Jongen vrijdagmorgen om 8.30 uur in het Geusseltbad de 33e editie van Friendship Swimmeet.  

Er zijn van die ankerpunten in het jaar, onuitwisbare momenten die ieder jaar terugkomen, waar je naar uitkijkt en naar toe leeft, waar je zelfs de agenda omheen bouwt omdat je het niet wil missen. Voor geen goud. Zo ook de International Friendship Swimmeet in Maastricht. Dit jaar wordt er voor de 33e keer gezwommen. De wedstrijd die vele zwemgeneraties overstijgt. 

Ieder jaar tussen Kerstmis en Nieuwjaar hoort de Swimmeet, past de swimmeet en 'vieren' wij de swimmeet. Dat is, zo is ondertussen gebleken, een sportief vieren op topniveau. Ooit is deze wedstrijd begonnen in het oude vertrouwde 'Dousberg' maar vanaf 2014 wordt deze wedstrijd georganiseerd in het 'Geusseltbad'. Dit nieuwe zwembad heeft vele deelnemers tot recordhoogten gebracht. Vele persoonlijke records werden verbrijzeld, limieten werden gehaald en wedstrijdrecords verbroken. Een resultaat waar de organisatie ontzettend blij mee is en waar men we ook op kan rusten, dat geeft vertrouwen, dat stimuleert. 

Wederom zijn de vrijwilligers van Masters Zwemvereniging MZ&PC onvermoeibaar aan de slag gegaan om dit evenement voor te bereiden. Vele tientallen zijn voor en achter de coulissen paraat om deze dagen tot een succes te maken.

De series worden in de ochtenden van 28,29 en 30 december gezwommen. In de avond zullen de finales plaatsvinden. Voor iedere afstand zal er zowel en A en een B finale worden gepland. Voor het eerst dit jaar zal er ook een masters klassement worden opgemaakt op basis van de series. Dit jaar zal de swimmeet smartphone APP gebruikt worden voor de programmering en de uitslagen. Door het gebruik van dit moderne medium tracht men de papier- en kopieerkosten tot een minimum te beperken. 

Toeschouwers zijn van harte welkom op de swimmeet. Toegang is gratis.

MZ&PC heeft sinds enkele jaren een serieuze groei doorgemaakt en biedt vandaag de dag 12 trainingen per week aan in 3 verschillende zwembaden in de regio aan haar leden. Naast Maastricht wordt er getraind in Gulpen en in Valkenburg.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

MZ en PC

Friendship Swimmeet

Het weer in Limburg
maandag 06 december 21:02 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 2.3 °C Z 4 Min: 0 Max: 3
Evenementen