Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent: ‘Verdeeldheid over afsluiten Wilhelminasingel voor doorgaand verkeer’
maandag 07 januari 10:00

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is er verdeeldheid onder de Maastrichtenaren over het afsluiten van de Wilhelminasingel voor doorgaand verkeer.

Op de stelling ‘Sluit Wilhelminasingel voor doorgaand verkeer’, antwoordde 52% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 60 deelnemers stemden 31 personen ‘eens’ en 29 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het goed is om de stad vriendelijker in te richten voor langzaam verkeer. Een van hen: “Er mag best wat meer vaart gemaakt worden met maatregelen om het autoverkeer in onze stad te ontmoedigen”. Anderen gaven aan dat het de verkeersveiligheid rond het kruispunt bij de Euroscoop ten goede zou komen als doorgaand verkeer geweerd wordt, omdat het daar nu soms een spektakel met snelle rijders is.

Tegenstemmers waren onder andere van mening dat bepaalde routes naar Wyck dan omslachtiger worden en er door bijvoorbeeld autoverkeer van Ceramique naar de winkels aan de Franciscus Romanusweg dan wel een flink stuk moet worden omgereden.

Enkele van de mensen die langs kwamen op Plein 1992 waren van mening dat een verandering alleen gedaan zou moeten worden wanneer het onderdeel was van een groter plan aangaande de verkeerscirculatie in de stad. Dit zou gecombineerd moeten worden met betere bewegwijzering.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stemtent

Wilhelminasingel

Het weer in Limburg
dinsdag 18 juni 17:49 Zwaar bewolkt Maastricht 26.8 °C ONO 2 Min: 16 Max: 27
Evenementen