Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Buurderij Maastricht opent het nieuwe jaar met de film ‘Koolstofboeren’ en een glaasje wijn
maandag 07 januari 14:00

Buurderij Maastricht opent het nieuwe jaar op 9 januari om 20.00 uur bij het CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht met de vertoning van de film ‘Koolstofboeren’, met als speciale gast : Koolstofboer Raymond Niesten.

De film ‘Koolstofboeren’ (opvolger van de Bodemboeren) 

Filmmakers Joris van der Kamp en Fransjan de Waard lanceerden de film op de BIO beurs 2018 in Zwolle, tijdens de bio workshop “Koolstofboeren, boeren voor een beter klimaat”. De nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom plaatst de film in (inter)nationaal perspectief. Landbouwbodems in Nederland kunnen jaarlijks één miljoen ton CO2 'wegvangen' door koolstof te binden in de bodem. In de film maakt men kennis met (bio)boeren die koolstofbinding standaard integreren in hun bedrijfsvoering. Wordt koolstofbinding een nieuw beloningsmodel op de boerderij? 

Speciale gast :

Een van de deelnemende boeren aan de film is Raymond Niesten van Poshoof Maastricht. Raymond Niesten wil niet interen op zijn grootste kapitaal, het bodemleven. En dus kiest hij voor een radicaal andere aanpak: groenbemesting. Hij zal die avond aanwezig zijn om na afloop van de film ev. nog wat met U door te babbelen over dit onderwerp.

Vooraf (18.30 - 19.45 uur) kunt u hier terecht voor het vinden van de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio, vers, zo ecologisch mogelijk en uit het seizoen. Groente & fruit, zuivel, brood, vlees, dranken en nog veel meer van ambachtelijke producenten en kleinschalige boeren. Bestellen kan via de website https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/9218. Er is geen sprake van een minimum bestelbedrag of een abonnement. Of kom gewoon eens vrijblijvend kijken. Daar ontmoet je ook de boeren, vrijwilligers en andere buren

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Buurderij Maastricht

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 19:55 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 26.3 °C N 3 Min: 16 Max: 21
Evenementen