Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Blockchain en Bitcoin oftewel ‘Het verhaal achter de hype’
woensdag 09 januari 08:30

Tijdens een avondlezing op vrijdag 11 januari in de bibliotheek te Meerssen zal Jeroen van Oerle onderwerpen omtrent blockchain en cryptocurrencies, zoals bv. bitcoin, behandelen. Het doel is om de hype rond cryptocurrencies weg te halen en in te zoomen op de fundamentele basis.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: een uitleg van wat blockchain technologie is, waar de verschillen zitten tussen blockchain en cryptocurrencies, wat de onderliggende factoren zijn om de waarde van cryptocurrencies te kunnen bepalen, praktijk toepassingen van blockchain technologie en het perspectief op cryptocurrencies en blockchain technologie vanuit een belegger.

Van Oerle is bij Robeco portfolio manager van het “Robeco Global FinTech Equities” fonds dat binnen het Robeco Trend-beleggen team wordt beheerd. Naast portefeuille beheer onderzoekt hij ook trends binnen de financiële sector. Door zijn onderzoek is Van Oerle ook actief betrokken bij de implementatie van nieuwe technologieën binnen de vermogensbeheer sector. Van Oerle is in augustus commissaris geworden bij Modex Tech., een blockchain en smart-contract softwarebedrijf uit Londen.

Vrijdag 11 januari 20.00u. Locatie: bibliotheek. Kosten: € 2,50 leden | € 4,- niet-leden | gratis voor Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Aangeboden door Stella Academia.

Interesse? Vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bitcoin

Blockchain

Het weer in Limburg
dinsdag 18 juni 16:48 Zwaar bewolkt Maastricht 27.1 °C NO 2 Min: 16 Max: 27
Evenementen