Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lezing Laura Groebbé: Blokkades en overlevingsgedrag bij hoogbegaafde kinderen
woensdag 09 januari 11:00

In boekhandel Dominicanen geeft  Laura Groebbé, schrijfster van het boek ‘Paul, ons hoofbegaafd wonderkind’ op donderdag 10 januari om 19.30 uur een presentatie over blokkades en overlevingsgedrag bij hoogbegaafde kinderen.

In het boek vertelt de hoogbegaafde Paul over hoe hij als hoogbegaafde de wereld heeft ervaren en waar hij tegenaan gelopen is op de peuterschool, basisschool en thuis met zijn streberige ouders. Dit humoristische verhaal zal zeer herkenbaar zijn voor hoogbegaafde kinderen en hun begeleiders.

Hoogbegaafde mensen ervaren de wereld om hen heen anders dan de meeste mensen. Ze voelen zich dan ook vaker alleen en onbegrepen, waardoor ze sociaal-emotionele blokkades kunnen ervaren en zelfs probleemgedrag kunnen ontwikkelen. Vaak zijn de aanleidingen voor zulke blokkades in het geheel niet hoogdravend en zwaar, maar gelegen in dagelijkse misverstanden in de communicatie: men begrijpt elkaars bedoelingen en gevoeligheden niet.

Door hoogbegaafdheid in eerste instantie te benaderen als een communicatieprobleem met de omgeving en door je te verdiepen in de situaties waardoor blokkades ontstaan zijn heel veel van die blokkades weg te nemen. Door op een goede manier te communiceren met hoogbegaafde mensen én hun omgeving lukt het om tot de kern van blokkades te komen en deze op te ruimen en te voorkomen.

Laura Groebbé is eigenaar van ‘La Luna’, een praktijk voor Hoofdbegaafdheid in Maastricht.  “Bij La Luna gebruiken we deze benadering met veel succes. Dit boek is een neerslag van onze benadering en de ideeën erachter. Het is geen hoogdravende theoretische uiteenzetting, maar een verhelderende en praktische uitleg over hoe wij hoogbegaafdheid zien en hoe we mensen, die problemen ervaren, helpen. Het is een boek met veel humor, casussen, praktijksituaties en gespreksvoorbeelden waarmee kinderen, ouders en begeleiders aan de slag kunnen. Het boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen en hun ouders en begeleiders, maar het is leerzaam voor eenieder die met hoogbegaafdheid te maken heeft”.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Laura Groebbe

Hoogbegaafde kinderen

Het weer in Limburg
woensdag 26 juni 20:10 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 25.8 °C N 3 Min: 16 Max: 21
Evenementen