Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Jo Ritzen interviewt Uri Rosenthal bij boekhandel Dominicanen
vrijdag 11 januari 10:30

Bij boekhandel Dominicanen wordt Uri Rosenthal zondag 13 januari om 16.00 uur geïnterviewd door Jo Ritzen naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek ‘Waarnemer, adviseur, beslisser’.

‘Wanneer ga je het allemaal opschrijven?’ Na zijn indrukwekkende loopbaan kreeg Uri Rosenthal die vraag van verschillende kanten te horen. Rosenthal heeft het nu te boek gesteld. Hij beschrijft zijn jeugd in een door de oorlog getekend gezin en zijn studietijd in het turbulente Amsterdam van de jaren zestig. Daarna zijn werkzame leven met zijn ervaringen in de universitaire wereld en het tot dan toe onontgonnen terrein van onderzoek en advies bij rampen en crises. En ten slotte volgen zijn jaren in de politiek, onder meer als steun aan Mark Rutte in diens uphill battle, als informateur en als minister van Buitenlandse Zaken.

Waarnemer, adviseur, beslisser voert de lezer langs parallelle, maar ook kruisende wegen in de wetenschap, het crisisdomein en de politieke wereld. Beginnend als wetenschappelijk waarnemer, eindigde Rosenthal zijn carrière in een van de hot seats in de politieke arena.

Uri Rosenthal (1945) is politicoloog en bestuurskundige. Hij was onder meer hoogleraar politicologie en bestuurskunde, oprichter van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer en minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) en van het toezicht- en adviescollege voor veteranenzorg. Hij is een liefhebber van memoires en biografieën.

Jo Ritzen, Limburgse econoom en hoogleraar onderwijsplanning en -economie was ruim negen jaar onderwijsminister. Na zijn ministerschap was hij adviseur van de Wereldbank en bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht.

Over Waarnemer, adviseur, beslisser:

Premier Mark Rutte: 'Leest als een politieke thriller'

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot: 'Wegwijs in het doolhof van de politiek met Uri Rosenthal - lees zijn boeiende relaas'

Studentenactivist in Amsterdam jaren zestig, later journalist Max van Weezel: 'het is helemaal waar wat Uri Rosenthal over mij schrijft' .

 

Het interview is gratis toegankelijk

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Uri Rosenthal

Het weer in Limburg
dinsdag 18 juni 17:31 Zwaar bewolkt Maastricht 27.4 °C NO 2 Min: 16 Max: 27
Evenementen