Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Van Velzen beste Nederlander eerste rit in Australië
donderdag 10 januari 00:00

De Sittardse kwam als 20ste over de streep en had in die openingsrit op meer gehoopt. "In de laatste twee kilometer voor de finish was ik bijna betrokken bij een valpartij. Hierdoor verloren we, jammer genoeg, heel veel plekken."

Van Velzen is 22 jaar maar toch al kopvrouw van haar ploeg Doltcini - Van Eyck Sport. Ze is een allround opgeleide renster met een goede sprint. Ze hoopt deze week haar kansen nog te pakken in het warme Australië. Daarnaast hoopt ze ooit de overstap te kunnen maken naar een grote ploeg. Voorlopig is het voor Van Velzen nog opboksen tegen de gevestigde orde. "Ik mis nog veel ervaring en veel rensters zijn een stukje ouder dan ik. De essentie ligt dit seizoen bij het maken van grote stappen."

Voor de mannen start dinsdag de Tour Down Under. Wout Poels uit Blitterswijck wordt gezien als een van de kanshebbers.

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 10:49 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen