Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Koen Wilmes van Biertaverne De Gouverneur in Maastricht wint brons bij NK Tapwedstrijden
vrijdag 11 januari 09:30

Achter winnaar John Meijerink en Amber Ott die zilver veroverde behaalde Koen Wilmes van Biertaverne De Gouverneur in Maastricht brons tijdens de NK Tapwedstrijden in Amsterdam.

John Meijerink is de beste biertapper van Nederland. De medewerker van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte liet over drie rondes 63 mede-tappers achter zich. De finale van het NK Tapwedstrijden vond ook dit jaar plaats op de Horecava in Amsterdam.

John Meijerink was één van de liefst 64 biertappers die zich hadden gekwalificeerd voor de finale van het NK Tapwedstrijden. De medewerker van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte wist over drie rondes uiteindelijk het beste te scoren. Hiermee volgt hij Frank Bruin op en mag hij zich de beste biertapper van het land noemen. Meijerink doet regelmatig mee aan de wedstrijd, maar nu dus voor het eerst de gouden plak claimen. Op plek twee eindigde Amber Ott van Zuyver Samen Eten en Drinken uit Soest en het brons ging naar Koen Wilmes van Biertaverne De Gouverneur in Maastricht.

Vaasjes, fluitjes en speciaalbier

In de eerste ronde werden de deelnemers verdeeld in twee groepen. De eerste 32 moesten twee fluitjes tappen, de andere 32 dienden twee vaasjes te tappen. In de tweede ronde werd dat omgedraaid. Over twee rondes werden de scores opgemaakt en gingen de beste tien door naar de finale.

In de finale moesten de tien deelnemers met liefst zes glazen op hun dienblad richting de jury. Twee vaasjes, twee fluitjes, één speciaalbier uit fles -die voor de jurytafel, op het dienblad uitgeschonken diende te worden- en één speciaalbier van de tap.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 18 juni 17:36 Zwaar bewolkt Maastricht 27.4 °C NO 2 Min: 16 Max: 27
Evenementen