Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Onderzoek dodelijke schietpartij lag maanden stil
vrijdag 11 januari 00:00

Dat zei advocaat Peer Szymkowiak, die verdachte Robert E. (29) bijstaat, vrijdag in de rechtbank. Hij kreeg excuses van de rechter en, deels, ook van justitie. Toch blijven Robert en hoofdverdachte Doy S. (36) vastzitten.

De dodelijke schietpartij volgde na een uit de hand gelopen burenruzie. Doy was niet gediend van geluidsoverlast die, volgens hem, door buurman Kalicharan werd geproduceerd. Hij plaatste na een stevige woordenwisseling een vuurwerkbom tegen het raam van Kalicharan. Toen vloog de vlam compleet in de pan. De vriendin van Kalicharan ging naar buiten met twee messen, waarna Doy haar vriend doodschoot.

Szymkowiak maakte zich vrijdag in de rechtbank kwaad over het gebrek aan progressie in de zaak. "Sinds de vorige zitting, in oktober, is er helemaal niks meer gebeurd. De beloofde beelden en foto's heb ik niet gekregen, getuigenverhoren zijn niet ingepland. Robert heeft nu drie maanden gezeten, zonder dat er iets met zijn zaak is gedaan. En nu duurt het nog maanden tot de volgende zitting."

Ook de advocaat van Doy, Patrick Tay, verzocht om zijn cliënt vrij te laten. "Er was sprake van noodweer. Robert werd bekogeld met enorme glasscherven. Hij zei tegen Doy: 'Schiet dan.' Toen is er geschoten. Inmiddels zijn er negen maanden verstreken. Is de maatschappij geschokt als hij op vrije voeten komt? Doy was goed bezig om zijn leven weer op te bouwen. Hij heeft een mindere periode gehad, maar had nu een baan en ging daar elke dag op de fiets naartoe."

Hoewel de rechter toegaf dat de planning van getuigenverhoor niet naar wens is gelopen, er zou sprake zijn van 'overbelasting' op de rechtbank, was hij niet gevoelig voor beide verzoeken om vrijlating. Volgens de rechter zijn er voldoende 'ernstige bezwaren' om beide heren in voorlopige hechtenis te houden.

Het incident op de Rijksweg Zuid vond plaats op 22 april van vorig jaar. Vrij snel na de dodelijke schietpartij werd Doy ingerekend. De Geleense dertiger was pas net terug in zijn geboortestad, nadat hij jaren in Duitsland had vastgezeten voor een drugsdelict. Doy werd daar in 2014 veroordeeld tot zes jaar celstraf, maar hij heeft die straf niet volledig hoeven uitzitten.

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 10:50 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen