Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Venlose granaat-man is internationaal nieuws
vrijdag 11 januari 00:00

Lucassen vond een granaat tijdens een wandeling met zijn hondje, raapte ze op en belde de hulpdiensten. Volgens de man vertelden zij hem dat hij de granaat vast moest houden en zich niet meer moest bewegen. "Op een gegeven ben ik dan maar gaan liggen", vertelde Lucassen woensdag tegen L1.

Het opmerkelijke verhaal viel ook ver buiten de landsgrenzen op. De vindt het vooral interessant dat de hulpdiensten mensen waarschuwen om niet op een bom te gaan liggen.

Lucassen lag urenlang op de grond tot een explosieventeam van defensie hem uit zijn benarde positie bevrijdde. Hij had het koud en werd warm gehouden met dekens en koffie. Uiteindelijk bleek het te gaan om een lege brisantgranaat, zonder explosieven.

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 11:40 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -2.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen