Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Nederlandse politie zoekt doorrijder Geel Hesje
zaterdag 12 januari 00:00

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg richting Maastricht door zo'n twintig Gele Hesjes.

De na de aanrijdig toegesnelde Belgische politie vroeg de trucker zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging dechauffeur er vandoor, aldus Belgische media.

Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend dat ook in Nederland "in samenwerking met de Belgische collega's" wordt uitgekeken naar de vrachtwagen. Volgens haar heeft de Nederlandse politie van de Belgen "bepaalde kenmerken van het voertuig" gekregen. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen.

Bij de blokkadeactie van actievoerders in gele hesjes vrijdagavond bij Visé waren voor zover bekend geen Nederlandse demonstranten betrokken.

In Maastricht lopen actievoerders in gele hesjes zaterdagmiddag met een zwarte rouwband tijdens hun wekelijkse tocht door de Limburgse hoofdstad. Ze doen dat uit medeleven met de nabestaanden van de 'gele strijder', laten ze via Facebook weten. Luik-Guillemins

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
maandag 21 januari 10:53 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -3.7 °C ZZW 2 Min: -8 Max: 3
Evenementen