Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bezoek ambassadeur Kingma aan Limburg
maandag 28 januari 08:30

De Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Wepke Kingma, heeft afgelopen donderdag en vrijdag een werkbezoek aan Limburg gebracht. Een en ander in het kader van zijn oriëntatiereis langs de Duits-Nederlandse grensregio’s. Kingma is sinds 2017 ambassadeur in Duitsland.

De ambassadeur bezocht onder meer autofabriek VDL Nedcar in Born, de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen en de proefboring voor de Einstein Telescope in Epen. Daarnaast was er een ontmoeting in het Gouvernement aan de Maas te Maastricht. Hier sprak Kingma met het Limburgs provinciebestuur over de samenwerking met Duitsland.

Limburg is als grensprovincie economisch sterk verweven met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW). De grensligging heeft ook nadelen. Een van die nadelen heeft te maken met het verschil in wetgeving tussen beide landen. Den Haag heeft intussen Limburg aangewezen als proefregio om eventuele barrières te slechten. Limburg heeft sinds twee jaar samen met Gelderland en Overijssel een eigen vertegenwoordiging in NRW’s hoofdstad Düsseldorf.

Zo bestaat sinds kort een grensoverschrijdende vacaturebemiddeling. En wordt hard gewerkt aan betere treinverbindingen zoals Eindhoven-Venlo-Düsseldorf en Eindhoven-Heerlen-Aken evenals een gezamenlijke aanpak van criminaliteit. Zowel NRW als Limburg investeren miljarden in de kenniseconomie en innovatie. Zo werken de universiteiten van Aken en Maastricht samen bij de ontwikkeling van nieuwe materialen op basis van groene grondstoffen.

Naar Duits voorbeeld (IBA) werkt Limburg op dit moment aan een transformatie van Parkstad Limburg. IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung. Het is een beproefd concept om steden en regio’s uit het slop te trekken met vernieuwende projecten. IBA Parkstad is de eerste IBA buiten Duitsland.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen