Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Van ‘Govie’ naar stadsprins
woensdag 30 januari 10:30

Politie, handhavers, ambulancemedewerkers en brandweer. Ofwel: de hulpdiensten. Zij staan centraal bij het Prins Oetrope op zondag 3 februari.

De ‘hölpdeenste’ vormen dit jaar het thema van de optocht die de Groeten Oonbekinde begeleidt naar het ‘benkelek momint’ op de Markt. De Tempeleers gaan daarom verkleed als ‘deenders’ en boeven, de Groeten Oonbekinde zelf staat als hoofdcommissaris van politie op de wagen.

Démasqué

Voor de, nu nog, Groete Oonbekinde zijn het spannende dagen. Komende zondag, 3 februari mag hij zich na weken van voorbereiding, laten zien aan ’t vastelaovendvierend volk van Maastricht. De démasqué op de Markt wordt rond de klok van 15:11 uur verwacht.

Route van de optocht bij prinsuitroepen

De optocht op zondag 3 februari richting Markt begint rond 14:00 uur voor het Stationsplein en trekt via de Wijcker Brugstraat, over de Sint Servaasbrug, door de Maastrichter Brugstraat, Kleine staat, Grote Staat en Spilstraat naar de Markt. Voordat het masker afgaat, wordt eerst nog stilgestaan bij oud-prins Rolam Nievergeld en zijn gezin, die Maastricht tijdens carnaval in 2018 voorgingen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tempeleers

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 09:05 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen