Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Aanpak fietsoverlast op hotspots en voortzetten handhaving stationsomgeving
woensdag 30 januari 14:30
 

De gemeente gaat de overlast van wildgestalde fietsen in de het centrum aanpakken met maatwerk.

Omdat iedere plek anders is, wordt per plek bekeken welke oplossingen er zijn en welke maatregelen we kunnen nemen. Er wordt op 1 maart gestart met de Helmstraat en de Kattenstraat ( zie foto). Als de middelen het toestaan worden na uitwerking van deze locaties twee nieuwe plekken benoemd en uitgewerkt.

Voor deze aanpak is € 70.000,- beschikbaar. Daarnaast continueert het college in 2019 de aanpak van de fietsoverlast op het stationsplein in Maastricht met voorlichting/communicatie, de inzet van fietscoaches en fietshandhaving. Voor deze aanpak is € 60.000,- beschikbaar.

Fietsplan

Het fietsgebruik neemt de laatste jaren toe. Deze groei is gewenst, maar stelt de stad voor een aantal nieuwe opgaven. De brede mobiliteitsaanpak inclusief de STOP (stappen, trappen, openbaar vervoer, privévervoer) benadering wordt uitgewerkt in de omgevingsvisie. Die wordt medio 2019 aan de raad aangeboden en op basis van die visie wordt er een fietsplan gemaakt. In dit fietsplan wordt een onderzoek meegenomen naar de realisatie van extra (bij voorkeur ondergrondse of inpandige) fietsstallingen in de binnenstad-west. Deze ambitie vloeit rechtstreeks voort uit het coalitieakkoord. In 2020 moet er duidelijkheid zijn over de wijze waarop Maastricht de groeiende behoefte aan fietsstallingen aanpakt.

Hotspots

In de tussenliggende periode heeft de raad gevraagd om een aanpak van een aantal hotspots. Doel is om de overlast te beperken op een aantal locaties waar fietsen hinderlijk staan geparkeerd.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

wildstallen

Fietsoverlast

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 14:28 Zwaar bewolkt Maastricht 2.5 °C W 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen