Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Grote politiemacht op de been ter begeleiding ‘Gele hesjes Wandeling’
zaterdag 02 februari 15:30

Rond stadion de Geusselt wemelde het zaterdagmorgen van politie. ME busjes, politiewagens, politiebusjes, politie te voet of op de fiets of te paard. Men had alles uit de kast gehaald om te zorgen dat de ‘Gele hesjes Wandeling’ zonder overlast of escalaties zou verlopen.

Vanaf het Stadionplein vertrok de meute richting Groene Loper die voor even de Gele Loper werd toen een lang lint van gele hesjes passeerde. Volgens de ene deelnemer zeker 800 wandelaars volgend de ander meer dan 2000, het waren er in ieder geval heel veel die al toeterend, zingend en soms schreeuwend de route volgden gadegeslagen door heel wat politie. Langs de kant vrijwel geen publiek, af en toe werd er vanachter een raam gekeken naar de voorbijtrekkende gele meute of een toevallige voorbijganger bleef even staan kijken.

Vooralsnog geen vuiltje aan de lucht, op enkele rookbommen na, en politie hoefde nergens in te grijpen, totdat men op de rotonde van de Avenue Céramique kwam waar politie een menselijke afzetting maakte zodat men niet richting het Gouvernement kon trekken. Een handvol wandelaars probeerde dit toch maar de organisatoren grepen meteen in en sommeerde deze groep om niet te provoceren en verder te trekken richting eindpunt Plein 1992. Hier werd vrijwel meteen gehoor aan gegeven waardoor er verder niet ingegrepen hoefde te worden en het zoals de opzet ook was een vredelievende tocht zou blijven.

Onder de wandelaars naast veel Nederlanders uit allerlei contreien ook een groot aantal Belgen en Duitsers die deze gelegenheid aangrepen om er een  internationale gele hesjes wandeling van te maken.

Aangekomen op Plein 1992 werden er nog enkele speeches gehouden en met muziek werd er een klein feestje gevierd ter afsluiting van deze wandeling.

Een uitgebreide fotoreportage van deze Gele hesjes Wandeling volgt in een later stadium.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Plein 1992

Gele hesjes

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 09:20 Zwaar bewolkt Maastricht 15.1 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen