Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Theater aan het Vrijthof en Toneelgroep Maastricht maken Nederlands toneel internationaal toegankelijk
donderdag 07 februari 13:00

De voorstelling ‘Noem het maar liefde’ van Toneelgroep Maastricht in Theater aan het Vrijthof is op donderdag 7 maart ook toegankelijk voor bezoekers die geen Nederlands verstaan.

De toneelproductie wordt op die avond boventiteld in het Engels. Naast het Language No Problem aanbod, de Engelstalige toneelvoorstellingen UK?OK! en het Let’s Catch Up aanbod voor expats is dit een vierde initiatief van Theater aan het Vrijthof om theater meer toegankelijk te maken voor de (inter)nationale inwoners van Maastricht en regio. Daarmee volgen Toneelgroep Maastricht en Theater aan het Vrijthof het voorbeeld van International Theater Amsterdam, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam, die in Amsterdam hun producties boventitelen in het Engels.

Productie van eigen bodem toegankelijk voor internationaal publiek

Maastricht telt maar liefst 10.000 inwonende expats en meer dan 10.000 internationale studenten. Met het toegankelijk maken van Nederlands gesproken toneel door middel van Engelstalige boventitels, zet Theater aan het Vrijthof samen met Toneelgroep Maastricht een nieuwe stap in de uitbreiding van het internationaal toegankelijk theateraanbod in Maastricht. De Engelstalige boventitels zorgen er tevens voor dat de toneelstukken van eigen Maastrichtse bodem te bezoeken zijn voor de Internationale student en expat in Maastricht.

Engelse boventitels ‘Noem het Maar Liefde’

Toneelgroep Maastricht en Theater aan het Vrijthof starten met het boventitelen van één voorstelling uit de reeks van ‘Noem het maar Liefde’ in Maastricht. Deze zal plaatsvinden op donderdag 7 maart 2019. Net als bij de opera worden de boventitels boven het podium zichtbaar gemaakt.

Voorstelling ‘Noem het maar liefde’

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in ‘Noem het maar liefde’, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen. Noem het maar liefde is van donderdag 7 t/m zondag 10 maart (première) en op zaterdag 1 juni te zien in Theater aan het Vrijthof. De voorstelling gaat op tournee door Nederland en België.

Voor tickets zie www.theateraanhetvrijthof.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Toneelgroep Maastricht

Noem het maar liefde

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:49 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen