Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Oscar genomineerde en Golden Globe winnende film If Beale Street Could Talk vanaf 14 februari te zien in Maastricht
vrijdag 08 februari 13:00

De film If Beale Street Could Talk, Golden Globe-winnaar en genomineerd voor maar liefst drie Oscars, is vanaf 14 februari te zien in Lumière.

De film is geregisseerd door Barry Jenkins (bekend van Moonlight waar hij een Oscar mee won), gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

Over If Beale Street Could Talk

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

3 Oscarnominaties

•Beste originele muziek - Nicholas Britell 

•Beste vrouwelijke bijrol - Regina King

•Beste bewerkte scenario

1 Golden Globe Award 

•Golden Globe-winnaar Regina King (Best performance by an actress in a supporting role)

Vanaf 14 februari draait If Beale Street Could Talk in Lumière. Voor exacte data en tijden zie de website van het filmtheater. 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lumiere Cinema

If Beale Street Could Talk

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 09:40 Zwaar bewolkt Maastricht 15.8 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen