Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Expositie Famke Rousseau: E Prinselek Portrèt
zondag 10 februari 08:30

De expositieruimte bij Boekhandel Dominicanen is van 10 februari t/m 9 maart in carnavalssfeer vanwege de Expositie van carnavalsschilderijen van Famke Rousseau: E Prinselek Portrèt.  

Famke Rousseau studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Maastricht. Haar werk werd onder andere al verkocht in Nepal, Londen, Panama, Noorwegen, Brussel en Amsterdam. Zij is in Maastricht vooral bekend om haar zeer kleurrijke  schilderijen over de Maastrichtse Vastelaovend. Het uitroepen van de stadsprins van de Tempeleers is een jaarlijks terugkomend thema. In deze expositie zijn de schilderijen van enkele stadsprinsen, de vorst van Wieck en natuurlijk de huidige stadsprins te zien. 

Famke heeft door haar onderzoekende houding veel verschillende technieken eigen gemaakt. In haar werk toont ze lef en is ze niet bang de regels van de hedendaagse kunst te overschrijden. Als inspiratie voor haar werk gebruikt ze vaak beeldmateriaal van alledaagse dingen, al dan niet ontstaan door inzamelacties op sociale media. Een voorbeeld in deze tentoonstelling is het schilderij “Mestreech” waarin beelden van ingezonden foto’s van verschillende locaties in Maastricht zijn verwerkt.   

“Ik wil mensen vooral blij maken met mijn werk”, aldus Famke.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Famke Rousseau

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 08:40 Zwaar bewolkt Maastricht 12.3 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen