Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Meer regie op 'Boonte Störm' in Maastricht
maandag 11 februari 12:30

Stadsvastelaovendsvereniging De Tempeleers gaat iets meer regie voeren op een soepel verloop van de Boonte Störm, de grote optocht op carnavalszondag.

Reden is vooral dat de stoet de afgelopen jaren qua tijd fors uitliep, waardoor de laatste groepen pas ruim na het donker aankwamen bij het eindpunt. “Dat leidde steeds vaker tot irritatie”, zegt woordvoerder Odin Wijnhoven van De Tempeleers. “Niet alleen bij de deelnemers, maar ook aan de hulpdiensten, De Trekkers en de Tempeleers zelf, die samen zorgen voor een goed verloop van de optocht.”

Om de optocht iets sneller en soepeler te laten verlopen, mag in Wyck alleen nog opgesteld worden op de Lage Barakken, de Bourgognestraat en de Hoge Barakken. Daarnaast worden de tijden waarop deelnemers dienen te vertrekken nog strakker gepland. Bij de start, aan de Kesselskade en op het Vrijthof wordt het aantal begeleidende Trekkers en Tempeleers uitgebreid. Zij nemen meer regie, vooral als de stoet dreigt stil te vallen, zoals vaak het geval is bij ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’. Wijnhoven: “De Boonte Störm houdt zijn losse, ongedwongen en carnavaleske karakter, dat staat buiten kijf. Maar om het voor iedereen leuk te houden, willen we iets meer grip krijgen op het verloop.”

 

    

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tempeleers

Groete Optoch

Het weer in Limburg
donderdag 23 mei 09:08 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 2 Min: 7 Max: 21
Evenementen