Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Slachtoffers geloven 'zieke' moordverdachte Osama niet
dinsdag 12 februari 00:00

De man die met het overlijden van Nabila zijn vrouw verloor, sprak Osama ook toe. "Ik ben twintig jaar advocaat geweest in Syrië, maar ik heb nog nooit zo'n weerzinwekkend misdrijf gezien. Hij wist ongetwijfeld wat hij deed. Het is wat mij betreft duidelijk dat hij dit met voorbedachte rade heeft gedaan. Osama is een vijand van de mensheid."

Misschien wel de meest emotionele boodschap was die van Enas, dochter van Nabila. "Ik ben mijn leven kwijtgeraakt. Lieve mama, wat mis ik jou erg. Nadat we naar Nederland verhuisden, leerde ik snel Nederlands, maakte ik nieuwe vrienden, werkte ik in mijn vrije tijd bij de Jumbo en begon ik aan een mbo-opleiding. Mama was zo trots. In november organiseerde ze nog een groot feest voor mijn 21e verjaardag."

Enas was erbij toen haar moeder werd aangevallen. "De bel ging, mama deed open. Voor haar stond een onbekende man met een groot mes in zijn handen. Mama schreeuwde. Ik rende naar beneden en viel van de trap. De man begon op mama in te steken en deed de deur dicht. Hij schreeuwde: 'Waar is hij, waar is hij?' Hij stak op mij in. Ik wilde mama beschermen. Hij stak me recht in het gezicht, met de bedoeling mij te doden."

Uiteindelijk wist ze te ontsnappen, door Osama in zijn kruis te schoppen. Ze riep om hulp, viel flauw en werd later wakker met vreselijk nieuws.

De negentien slachtoffers en nabestaanden hebben in totaal meer dan 550.000 euro aan immateriële schade geclaimd bij de rechtbank. Daarnaast is er in verschillende zaken sprake van een materiële schadepost, bestaande uit bijvoorbeeld medische kosten en andere rekeningen die zijn ontstaan door het drama.

Osama claimt dat hij psychische klachten had ten tijde van de steekpartijen. Deskundigen adviseren om hem volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren.

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
woensdag 20 februari 16:47 Zwaar bewolkt Maastricht 11.1 °C ZW 3 Min: 4 Max: 11
Evenementen