Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ook Stadsprins Armand I moet confettistorm doorstaan
zaterdag 02 maart 15:00

Voordat Stadsprins Armand I de macht in het stadhuis kon overnemen vanmiddag moest hij nog wat plichtplegingen verrichten.

Na aankomst in het Station Maastricht moest Armand I tonen dat hij voldoende longinhoud had om de carnavalsdagen te kunnen overleven waarna hij overging tot inspectie van de Kachelpiepers. Daarna ging het in stoet richting Markt waar hij een groenten krans om het beeld van ’t Mooswief moest hangen om daarna het Stadhuis te kunnen betreden.

Echter aan een jarenlange traditie werd ook dit jaar gevolg gegeven en de Stadsprins, Tempeleers en Kachelpiepers moesten zich staande weten te houden onder een ware confettistorm, zowel op de Kesselskade als op de Hoenderstraat, die meermaals opwaaide, dit tot groot vermaak van de vele toeschouwers langs de route.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

carnaval

Tempeleers

Stadsprins

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:29 Zwaar bewolkt Maastricht 12.4 °C W 2 Min: 12 Max: 21
Evenementen