Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tour langs de verborgen interieurs van Maastricht
maandag 11 maart 10:30

Stadshistoricus Servé Minis neemt je op vrijdag 15 maart mee op een wandeling door de Maastrichtse binnenstad, waarbij een aantal indrukwekkende locaties worden aangedaan.

Je wordt uitgenodigd onbeschaamd voyeur te zijn in de wethouders- en secretaressekamers in het stadhuis, de Spiegelzaal van de universiteit, de woningen van de gegoede burgerij en nog meer bijzondere plekken waar je normaal niet gauw komt.

In Maastricht zijn de Zwitserse stuccatori Tomaso Vasalli en Pieter Nicolaas Gagini werkzaam geweest aan het begin en aan het einde van de 18e eeuw. Ze gingen verschillend te werk: waar Vasalli het stadhuis royaal heeft kunnen versieren met prachtige overdaad, zag Gagini zich genoodzaakt de kleinere opdrachten voor de bourgeoisie uit te voeren. Waren er ook lokale stukadoors die zulk werk konden leveren? En welke rol heeft architect Mathias Soiron gespeeld? Wat is er vandaag nog te zien van het stucwerk?

Datum: vrijdag 15 maart, 15.00 – 17.00 uur

Taal: Nederlands

Deelname: gratis, graag aanmelden voor deze wandeling via info@bureau-europa.nl .

Locatie: verzamelen bij Bureau Europa, platform voor architectuur en design

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadstour

Het weer in Limburg
donderdag 21 maart 15:24 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 15.8 °C O 2 Min: 5 Max: 14
Evenementen