Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtenaren laten zich opsluiten
vrijdag 15 maart 15:00

Maastricht doet mee met de actie Lock me Up – Free a Girl van Stichting Free a Girl. Inwoners van Maastricht en omstreken kunnen zich 12 uur lang laten sluiten in een hokje, om zo aandacht te vragen voor minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Er staan in mei hokjes bij The Student Hotel.  

Lock me Up – Free a Girl 

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden.  Deelnemers wordt gevraagd om de problematiek onder de aandacht te brengen en zich te laten sponsoren (minimaal € 2.500). Tijdens de 12 uur mogen deelnemers elke 2 uur het hokje 5 minuten verlaten en op de helft krijgen ze een schaaltje rijst. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op één dag 12 uur opgesloten. 

Over Free a Girl

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.  De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië.

Geef je op

Er doen dit jaar nu al bijna 400 bekende en minder bekende Nederlanders mee met de actie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website Lockmeup.nl.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lock me Up

Free a Girl

Het weer in Limburg
maandag 20 mei 22:42 Zwaar bewolkt Maastricht 12.2 °C W 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen