Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Forse groei vroegtijdige schoolverlaters in Noord-Limburg
donderdag 14 maart 00:00

Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Onderwijs, opgevraagd door L1.

In het schooljaar 2017/2018 verlieten 168 leerlingen in het Noord-Limburgse voortgezet onderwijs vroegtijdig hun opleiding. Een jaar eerder waren er dat nog twintig minder: 148. Die toename staat in schril contrast met Zuid-Limburgse gemeenten, waar vorig jaar evenveel leerlingen zonder diploma hun school verlieten: 220. Wel verlaten er dus nog steeds meer leerlingen in Zuid-Limburg hun school dan in het noorden van de provincie.

De reden van het aantal vroegtijdige schoolverlaters moet volgens enkele schooldirecteuren met name gezocht worden bij asielzoekers, die regelmatig tijdens hun opleidingstraject weer vertrekken uit een gemeente. Die worden in de cijfers van het ministerie meegenomen als vroegtijdige schoolverlaters.

Mundium

Meer informatie over .

Het weer in Limburg
donderdag 21 maart 15:35 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 16.0 °C ZO 1 Min: 5 Max: 14
Evenementen